Kamaszoknak

Ha már az általános iskolás éveid vége felé jársz, vagy középiskolás vagy, szinte biztosan hallottál a szexuális felvilágosításról, valószínűleg már volt is olyan óra, ahol egy tanár, vagy az iskolaorvos erről beszélt nektek. Biztosan szóba került az is, hogy milyen betegségeket lehet elkapni akkor, ha valaki nem megfelelően védekezik a szexuális együttlét során.

A szexuális nevelés, vagy más néven, a szexuális edukáció azonban ennél jóval többről szól. Segít megismerni a határaidat, ami magabiztosabbá tesz, jobban és könnyebben fogsz majd tudni nemet mondani, fel tudod majd ismerni a rázós helyzeteket. Ha két ember szexuális nevelése megfelelő módon történt, akkor ők a kapcsolatukban tisztelik és becsülik egymást, nem tesznek olyat, amibe a másik nem egyezik bele, és megértik, ha a partnerük valamit elutasít.

Ha szeretnél többet megtudni a témában, vagy kérdéseid vannak, olvasd el a honlapunk olvasmányait, majd látogass el a yelon.hu-ra, ahol képzett önkéntesekkel csetelni is tudsz arról, ami foglalkoztat téged.

Kamaszoknak szóló videók

Itt érhető el a kamaszok számára készített négy rövid videó a szexualitással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekről és tévhitekről.

Megnézem a videókat

Kamaszoknak szóló további cikkek

Cikk
Hogyan segíthetsz egy társadnak, barátodnak, ha bajban van, ha bántották?

Talán veled is előfordult már, hogy valakin észrevetted, hogy nincs jól, és aggódni kezdtél érte. Segítünk, hogy segíthess!

Elolvasom Read more
Cikk
Buli & Ártalomcsökkentés

Ebben a cikkben néhány hasznos tanácsot olvashatsz, amit érdemes bulizás előtt megfogadnod!

Elolvasom Read more
Cikk
Szexuális úton terjedő betegségek tünetei

Ebben a cikkben a szexuális úton történő fertőzések jellemzőiről, tüneteiről és következményeiről olvashattok bővebben.

Elolvasom Read more
Cikk
Egy app az erőszakról – UNICEF HelpAPP

Az UNICEF Magyarország HelpAPP alkalmazásának segítségével megtanulhatod felismerni az erőszak különböző típusait, és megoldási javaslatokat is találsz nehéz helyzetekre.

Elolvasom Read more
Cikk
Mi a baj a pornóval? – Tévhitek és leleplezés

A pornófilmek nem a valóságot mutatják, de könnyen megtévesztenek bárkit. Ebben a cikkben leleplezzük a tévhiteket.

Elolvasom Read more
Cikk
10+1 kérdés – gyerekjogok és a szexuális egészség

13 éves múltam, és szeretnék elmenni az orvoshoz egyedül, megtehetem?

Elolvasom Read more