Kihez forduljak?

Ha kérdéseid vannak, tanácsra van szükséged, vagy kilátástalannak tűnik a helyzeted, jó, ha tudod, hogy vannak olyan szervezetek, akikhez közvetlenül is bármikor fordulhatsz a kérdéseiddel és problémáiddal. Az alábbi listában találsz online elérhető és személyesen felkereshető helyeket Budapesten és vidéken egyaránt. Ha úgy érzed, hogy nehéz helyzetben vagy, és senkivel sem tudod megbeszélni a problémáidat, a lista tartalmazza névtelenül hívható lelkisegély vonalak telefonszámát is.


Kék-Vonal

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány elsődleges feladata a gyerekek és fiatalok meghallgatása, a bajba jutott gyerekek segítése. A 116-111-es telefonszámot bármilyen készülékről ingyenesen hívhatod, ha szeretnél valakivel beszélgetni a problémáidról.

Tovább az oldalra
Yelon

A Yelon-on nem vagy egyedül a kérdéseiddel, legyen szó a test, lélek, szerelem, egészség, szexualitás, vagy akár a világ és közélet dolgairól. Cikkeik mellett használhatod a névtelen és ingyenes chatet is arra, hogy válaszokat kapj a kérdéseidre.

Tovább az oldalra
Tudd, hogy értsd!

A Tudd, hogy értsd! oldalán videókat és más hasznos információkat találsz a biztonságos szexről, a védekezés módjairól és a nemi betegségekről is, elolvashatod mások kérdéseit és a szakemberek válaszait, de te is felteheted a saját kérdéseidet.

Tovább az oldalra
Háttér Társaság

A Háttér Társaság Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete, akik Információs és Lelkisegély Szolgálatuk mellett HIV információs vonalat és HIV Segítő Szolgálatot is működtetnek. A HIV-vonal elérhető minden nap 6-22 óráig, a +36 (1) 6 333 455-es telefonszámon.

Tovább az oldalra
Rosa Parks Alapítvány

A Rosa Parks Alapítvány jogsegélyszolgálata hatékony útmutatókkal segít a szülőknek a köznevelésben tapasztalható jogsértési esetek kezelésében, formai és tartalmi követelmények ismertetésével és felelősségi körök jogi meghatározásával.

Tovább az oldalra
Anonim AIDS

Az Anonim AIDS tanácsadó szolgálat gyorsteszteket, laboratóriumi szűréseket, prevenciós tevékenységet, tanácsadást és ártalomcsökkentő tevékenységet is folytat Budapesten, akár bejelentkezés nélkül is.

Tovább az oldalra
Országos STD Centrum (Semmelweis Egyetem)

A szervezet honlapján számos információt találhatsz a nemi betegségek megelőzéséről, valamint arról is, hogy hogyan zajlik egy orvosi vizsgálat, mit érdemes tudni előtte, és mire kell felkészülni. Oldalukon azt is megtalálod, hogy melyik településeken van lehetőség HIV-szűrésre.

Tovább az oldalra
HIV-szűrés

Ezen az oldalon interaktív térképen tudod nyomon követni, hogy hol van lehetőség ingyenes, illetve térítési díj ellenében igénybe vehető HIV-szűrésre.

Tovább az oldalra
Alternatíva Alapítvány

Az Alternatíva Alapítvány ártalomcsökkentő szolgáltatásokkal, ártalomcsökkentő eszközök biztosításával és ingyenesen elérhető, anonim AIDS-teszteléssel küzd a HIV-vírus terjedése ellen.

Tovább az oldalra