Egy app az erőszakról – UNICEF HelpAPP

Ha volt már olyan, hogy valaki – egy rokonod, barátod, ismerősöd, esetleg egy tanárod, az edződ, vagy egy ismeretlen – valami olyat csinált, ami megijesztett, és nem tudtad, mit tegyél, van számodra egy ötletünk!

Töltsd le az UNICEF Magyarország HelpAPP nevű alkalmazását, amiből információkat szerezhetsz az erőszak fajtáiról, arról, hogy hogyan tudod felismerni az erőszakos helyzeteket, és az app tanácsokat ad arra is, hogy mit tegyél ilyen szituációkban.

Ha előfordult már, hogy valaki megütött, ha volt már olyan, hogy az edződ kicsúfolt, vagy az osztálytársaid kiközösítettek, nézd meg, hogy mit tehetsz. A kamaszoknak az applikáció tartalmaz egy párkapcsolati fület is, ahol tájékozódhatsz arról, hogy mi van rendben egy kapcsolatban, és mi az, ami már nehézséget, gondot jelent.

Veszély esetén hívható telefonszámot tudsz beállítani, amire az app egy gombnyomással elküldi SMS-ben a tartózkodási helyed koordinátáit, ha úgy érzed, hogy nem vagy biztonságban.

A HelpAPP-ról itt találsz bővebb információkat.

További olvasnivalók

Cikk
Buli & Ártalomcsökkentés

Ebben a cikkben néhány hasznos tanácsot olvashatsz, amit érdemes bulizás előtt megfogadnod!

Elolvasom Read more
Cikk
Hogyan segíthetsz egy társadnak, barátodnak, ha bajban van, ha bántották?

Talán veled is előfordult már, hogy valakin észrevetted, hogy nincs jól, és aggódni kezdtél érte. Segítünk, hogy segíthess!

Elolvasom Read more
Cikk
Mi a baj a pornóval? – Tévhitek és leleplezés

A pornófilmek nem a valóságot mutatják, de könnyen megtévesztenek bárkit. Ebben a cikkben leleplezzük a tévhiteket.

Elolvasom Read more