Videók kamaszoknak

Ezen az oldalon négy videót is találsz, amik a szexszel kapcsolatos tévhitekről, fontos információkról, manipulációkról szólnak. A videókat 15 éven felüliek számára készítettük, kérjük, hogy csak akkor nézd meg őket, ha már elmúltál ennyi idős!

Ebben az első videóban arról van szó, hogy milyen tévhitek kapcsolódnak a szexhez, hogy hogyan veheted észre, ha zsarolásra vagy kényszerítésre akarja valaki használni, és hogy nem minden igaz, amit a filmekben látsz.
A második videóban arról beszélünk, hogy hogyan lehet felismerni az erőszakot, miért fontos a kölcsönös beleegyezés, és hogy mikor mondhatsz nemet a partnerednek.
A harmadik videó a pornóval foglalkozik, ebből megtudhatod, hogy miért nem igaz, amit ott látsz, és hogyan akarják manipulálni a pornókészítők a fogyasztókat.
Még néhány tévhitet eloszlatunk ebben a videóban a pornóról, beszélünk arról, hogy miért hamis a filmekben az a kép, ahol nem védekeznek az emberek szexuális együttlét közben, és arról is lesz szó, hogy egyáltalán nem oké más embereket bántani vagy megalázni.
További olvasnivaló

Cikk
Buli & Ártalomcsökkentés

Ebben a cikkben néhány hasznos tanácsot olvashatsz, amit érdemes bulizás előtt megfogadnod!

Elolvasom Read more
Cikk
Egy app az erőszakról – UNICEF HelpAPP

Az UNICEF Magyarország HelpAPP alkalmazásának segítségével megtanulhatod felismerni az erőszak különböző típusait, és megoldási javaslatokat is találsz nehéz helyzetekre.

Elolvasom Read more
Cikk
Hogyan segíthetsz egy társadnak, barátodnak, ha bajban van, ha bántották?

Talán veled is előfordult már, hogy valakin észrevetted, hogy nincs jól, és aggódni kezdtél érte. Segítünk, hogy segíthess!

Elolvasom Read more