Videók tanároknak

Ezen az oldalon az érdeklődő tanárok négy videót találhatnak, amik a szexuális edukációról szólnak. Ezeknek a videóknak az a célja, hogy közérthető formában, logikusan felépítve adjon át információkat a tanároknak arról, hogy miért fontos a szexuális nevelés, és ötletekkel, tanácsokkal segítsen abban, hogy hogyan fogjanak hozzá. A videókat azért készítettük, hogy egyszerűen továbbíthatóak legyenek, és a képi megvalósítással segítsük az információk befogadását.

Az első videóban a tanárok és szülők együttműködéséről lesz szó, valamint arról, hogy a tanárok miért érintettek a szexuális nevelésben, mi a célja, és miben különbözik a felvilágosító órától.




A második videó célja, hogy bemutassuk, hogy mi az a hozzáállás, ami segíti megkönnyíteni az iskolai szexuális edukációt, illetve hogy milyen konkrét információkat nyújthat egy tanár a diákjának.




A harmadik videóban arról beszélünk, hogy miért érdemes szövetkezni a szülőkkel a szexuális nevelés kapcsán, hogy a tanárok hogyan tudják tartani a saját határaikat, és hogy mik azok a problémák, amikkel a leggyakrabban szembesülnek.




Az utolsó videóban a nehézségeké a főszerep: beszélünk a szexuális erőszakról, és arról, hogy mit kell tennie a tanárnak akkor, ha erre utaló jeleket lát, vagy ha a gyerek jelzi ezt neki, de szó esik az iskolás gyerekek pornófogyasztásáról, és arról is, hogy mi a teendő, ha az egyik tanítványunk teherbe esik.




További cikkek

Cikk
Amikor gyerek bánt gyereket: kortárs szexuális zaklatás

Az online kommunikációval párhuzamosan egyre nő az internetes szexuális zaklatást elszenvedők száma is, és az elkövető ezekben az esetekben gyakran egy másik gyerek. Olvass tovább a megoldásokhoz!

Elolvasom Read more
Cikk
Hogyan segíthetsz egy tanítványodnak, ha bajba került, ha bántották?

Mit tegyél, ha egy tanítványod azzal keres meg, hogy szexuális bántalmazás áldozata? Leírtuk, hogy hogyan segíthetsz rajta.

Elolvasom Read more
Cikk
Miért fontos a bizalmi viszony a kamaszokkal?

Lehetséges, hogy egy tanítványunk, vagy ismerősünk kamasz gyereke fogad minket bizalmába, és mesél nekünk a problémáiról. Adunk néhány tanácsot, hogy mit érdemes ilyen helyzetekben tenni.

Elolvasom Read more